21.09.2011

Herøy/Dønna - Korgen 2-2 (1-0)

2-2 ble et greit resultat. Vi var veldig gode i andre, men fryktelig i første. Uhyre viktig poeng!


Laget (4-5-1)
Mats Buskli
Geir Magne Reinfjell
Bjørn Erik Dambråten
Glenn Hjemaas
Bård Arne Vatnan
Eirik Flostrand
Jonatan Osmo
Are Stenvoll
Aleksander Mula
Andre Lenningsvik
Vebjørn Valåmo

Innbyttere
Kalle Davidsen
Stig Are Larsen

Mål
1-0 selvmål (Geir Magne Reinfjell)
1-1 Are Stenvoll (53, str)
1-2 Glenn Hjemaas (83)
2-2 Ronny Jensen (85)

Gule kort
Eirik Flostrand

AN-børsen
3p: Ronny Jensen, H/D
2p: Are Stenvoll
1p: Vebjørn Valåmo
Å få et poeng i denne kampen var uhyre viktig. Nå holder det ikke at bunnlagene Meløy og Innstranden2 vinner en av sine to gjenstående kamper for å gå forbi oss. På grunn av deres myye dårligere målforskjell må de ta minst 4 poeng på sine to siste kamper for å gå forbi oss.

Selvsagt hadde det vært enda bedre med tre poeng. Da hadde vi gått forbi både Herøy/Dønna og Nordstranda, og vært på enda mer trygg grunn. Når kampen likevel ble som den ble tror jeg de fleste, og da snakker jeg om både Korgen og Herøy/Dønna, er sånn høvelig fornøyde med ett poeng.

For kampen ble veldig to-delt. I første omgang dominerte Herøy/Dønna så til de grader. De var gode å bruke kantene, og ballen befant seg stort sett på vår banehalvdel. Pasningene mellom oss kom som regel i skulderhøyde, og det var sjelden vi hadde mer enn to-tre pasninger i laget før Herøy/Dønna brøt oss.

Derfor kom det ikke som noen bombe at Herøy/Dønna tok ledelsen mot slutten av omgangen. Dessverre skjer det på en kjedelig måte. Det kommer et høyt frispark fra langt hold som ser ufarlig ut. Glenn roper at han har kontroll, og skal heade ut. Men han når ikke ballen, som i stedet treffer Geir Magne som står like bak ham, og spretter i mål.

Det er litt usikkert hva som ble sagt i pausen, men det var et annet Korgen-lag som kom ut fra garderoben. Kanskje gikk det endelig opp for gutta hvor viktig denne kampen var?

Vi begynte å vinne duellene, og midtbanen vår kom endelig med i kampen. Ballene ut til kant var mer presise, og det begynte å se ut som et fotballag.

Åtte minutter ut i omgangen får Vebjørn en glimrende langpasning. Han kommer inn i feltet, og blir tacklet av en Herøy/Dønna-spiller, og dommeren peker på straffemerket. Are er selvsagt sikker som banken.

Målet satte bare mer fart i Korgen, og bare et par minutter etter straffen er Vebjørn igjen igjennom etter en ny nydelig frispilling. Avslutningen går forbi keeper, men triller dessverre stang ut.

Eirik runder av en god Korgen-periode med en fin avslutning, som går rett på keeper.

Etter utligningen ville begge lagene fremover, selv om uavgjort var et resultat som hjalp begge lagene.

Det neste kvarteret bølget spillet frem og tilbake, og Herøy/Dønna kom litt mer med igjen. Men det var Korgen som fremdeles hadde initiativet.

Andre slår en corner når det er syv minutter igjen. Den blir litt lang, men aller bakerst står Geir Magne, som slår den innover igjen. Innlegget hans går til Glenn på ca 20 meter, og han klemmer til på volley. Ballen er innom Aleksander før den går i mål, til ellevill jubel fra Korgenbenken.

Dessverre skulle ikke jubelen vare så lenge. Bare to minutter senere får Herøy/Dønna et frispark fra 40 meter. Kaptein Ronny Jensen legger frispark hardt og mot mål. Det sneier en spiller og utmanøvrerer Mats, som ikke klarer stoppe det. Til ellevill jubel fra Herøy/Dønna-benken og publikum.

Mot slutten er Andre to ganger på tur igjennom. Begge gangene blir han tatt, og vi burde nok kanskje ha fått en straffe og et frispark i god posisjon. Men dommeren vurderer det annerledes.

Totalt sett, særlig med tanke på den dårlige førsteomgangen, er det greit med 1 poeng i denne kampen. Vi skulle gjerne hatt tre, og hadde strengt nok sjanser til å gjøre det. Men i dag var gleden for ett poeng større enn sorgen over tapet av to.

For nå kan vi selv avgjøre nedrykkstriden i lørdagens kamp mot Grand/Bodø.

Herøy/Dønna har sin versjon av kampen på sine facebook-sider.

Rana Blad, torsdag 22. september 2011


Et viktig poeng


    Faksimile Rana Blad 22/09/2011.

HEMNES: Etter 2-2 mot Herøy/Dønna i går vil Korgen berge plassen om de vinner kampen mot Grand lørdag.Etter nok et tap lever Korgen IL farlig i den svært jevne bunnstriden i 4. divisjon.nbsp;
Av Gøran Opanashchuk


Da Korgen gikk opp til 2-1-ledelse åtte minutter før slutt så laget ut til å ta tre viktige poeng og på det nærmeste være sikret ny kontrakt i 4. divisjon HESA, men da Herøy/Dønna utliknet bare minutter senere ble situasjonen snudd på hodet.

Ekstra målforskjell-poeng
Poenget kan uansett vise seg å bli svært viktig for Korgen som med sin gode målforskjell i realiteten har et poeng ekstra i forhold til de to lagene nederst på tabellen.
  På grunn av sin gode målforskjell, vil kontrakten være 99 prosent sikker med seier mot Grand Bodø lørdag. Da må det renne inn mange mål feil vei om Korgen skal ramle under nedrykksstreken i den siste kampen borte mot Tverlandet.
  Med tre poengs forsprang ned, må uansett enten Meløy eller Innstranden2 ta poeng i begge sine gjenværende kamper for å passere Korgen. Innstranden2 skal møte Brønnøysund (H) og Grand/Bodø (B), mens Meløy har Nesna (B) og Herøy/Dønna (H).
  Herøy/Dønna var klart best i første omgang i kampen i går, men i andre omgang var Korgen best.
  Hjemmelaget tok ledelsen på et selvmål rett før pause, men det tok bare åtte minutter av andre omgang før Korgen fikk straffe etter at Vebjørn Valåmo ble sparket ned, en straffe som Are Stenvoll scoret sikkert på.

Stolpeskudd
Bare to minutter etter straffen hadde Vebjørn Valåmo et skudd i stolpen, og Korgen ble klart bedre utover i omgangen.
  Det var fortjent da Glenn Hjemaas dundret på volley i mål etter en corner, men så kom utlikningsmålet ved Ronny Jensen like etterpå.
  - Det var unødvendig å gi bort to poeng og det siste målet kom på et langt frispark som gikk forbi mange og rett i mål. Men samtidig var Herøy/Dønna best før pause og sett i forhold til prestasjon kan vi ikke henge for mye med hodet, sier trener Jarl Valåmo, som også mente at laget ble snytt for et straffespark på overtid.
  - Uansett har vi en stor sjanse til å berge plassen nå, sier Valåmo.


Helgelands Blad

Greit med poengdeling


FOTBALL: Lagene hadde hver sin omgang. Da var det greit at Herøy/Dønna - Korgen endte uavgjort.
Av Bjørn Are Hansen


  Etter et kvarter der ballen for det meste var på midtbanene tok vertene over banespillet uten å komme til de helt store sjansene.
  Egentlig mye dårlig spill der balltempoet og pasningene var altfor dårlig. De gangene man hadde muligheten til raske overganger stoppet det ofte opp med for mange touch.
  Etter 40 minutter fikk hjemmelaget frispark litt inn på Korgens banehalvdel. Ronny Jensen slo ballen på bakre stang, og i kamp med Tom Roger Aakvik satte en uheldig Korgen-forsvarer ballen i eget mål.
  Fem minutter ut i andre omgang fikk gjestene en meget billig straffe av kampens dommer, Herlov Øverdal. Øyvind Isaksen taklet Geir Reinfjell, som bakerste mann, reint. Isaksen tok med seg ballen, og de fleste ble overrasket da dommeren pekte på 11 meteren.
  Etter målet overtok gjestene mer og mer av spillet, og etter 11-12 min ble Vebjørn Valåmo spilt gjennom. Skuddet gikk i stanga og ut. I denne perioden spilte Korgen ballen hurtig, samtidig som løpene stemte, og H/D ble løpende imellom.
  Etter 37 min gikk gjestene opp i ledelsen etter en corner. Corneren ble slått over alle og da den ble slått inn fra motsatt side hamret Glenn Hjemaas til fra 14-15 meter på hel volley.
  Etter dette våkner hjemmelaget og klarte og sette et press på gjestene. Etter 85 minutter fikk vertene frispark fra cirka 40 meter, og hjemmelagets beste spiller Ronny Jensen satte frisparket i mål.


Helgeland Arbeiderblad

Ti gode minutter reddet kampen

Live


6min - Jevn start. Ingen sjanser så langt.
9min - HD med to raid ned sin venstreside, men vi avklarer greit.
11min - Glenn får headet etter en corner, men kommer ikke over ballen.
17min - To store sjanser til HD etter innlegg fra høyre.
30min - Jevnt, men HD har vært best så langt.
35min - HD farlige på to dødballer
40min - 1-0. frispark fra midtbanen heades i mål.
53min - 1-1! Are på straffe!
55min - Vebjørn i stanga!
71min - Bølger frem og tilbake nå! KIL bedre enn i første.
83min - 1-2! Glenn! Volley etter corner!
85min - 2-2. Langt frispark går rett i mål
SLUTT!


Før kampen


Denne kampen er siste kampen i 16. serierunde. Innstranden2 og Meløy har 12 poeng, Korgen har 14 poeng og H/D har 15 poeng. Det er to kamper igjen av sesongen. Innstranden2 og Meløy har så dårlig målforskjell at man i praksis kan si at Herøy/Dønna er sikret ny Hesa-kontrakt hvis de vinner i kveld, mens Korgen tar et langt steg nærmere hvis de vinner i kveld. Uavgjort vil også hjelpe på Korgens situasjon, da IIL2 eller Meløy da i så fall må ta poeng i begge sine siste kamper for å gå forbi.

Herøy/Dønna har hatt en dårlig høstsesong så langt, og står med kun 3 poeng på sine 6 kamper i høst. Disse kom på hjemmebane mot Nordstranda. Korgen har 7 poeng på sine 6 høstkamper, 2 seire og 1 uavgjort.

Det skal uansett sies at Herøy/Dønna har spilt mye bortekamper i høst. På hjemmebane har de vært gode, og står med 4-1-2 på sine syv hjemmekamper (18-13 i målforskjell). Korgen har sin ene seier på syv bortekamper (11-25 i målforskjell)

Vårkampen mellom lagene endte med 2-2, et resultat Herøy/Dønna nok var veldig fornøyde med. Det var Korgenpress stort sett gjennom hele kampen.

Det blir en viktig kamp. Men gutta er skjerpet og klar til å hente med seg tre viktige poeng en sen høstkveld på Dønna!

Odds
Bookmakeren har mest tro på Herøy/Dønna i kveld. Hjemmeseier gir 1.60 i odds, uavgjort 5.50 og Korgenseier står til 2.90. Betsafe gir 1.55 på hjemmeseier, 5.40 på uavgjort og 3.25 på Korgenseier.

Troppen
Jens er definitivt ute med sin leggskade, og Bjørn Erik er borte.
Tom Rune sliter med en ankel, men vi håper han kan spille.
Ellers er hele troppen med


Jens og Vebjørn jubler i hjemmekampen mot H/D, men målet ble annullert og kampen endte uavgjort

Korgen IL - På lag med Korgen Lift

Samarbeidspartner


Tilbake...

Statistikk 2011

Mål
12 Are Stenvoll
4 Vebjørn Valåmo
3 Aleksander Mula
3 Eirik Flostrand
Gule kort
5 Vebjørn Valåmo
2 Are Stenvoll
2 Glenn Kalmar Hjemaas
2 Eirik Flostrand
AN-børsen
20 Are Stenvoll
9 Vebjørn Valåmo
4 Andre Lenningsvik
4 Bjørn Erik Dambråten
3 Tom Rune Reinfjell
3 Aleksander Mula

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

Facebook connections