24.09.2011

Korgen - Grand 4-1 (2-1)

Seier i siste hjemmekamp gjør at vi nå er 99% sikre på å redde Hesa-plassen!


Laget (4-5-1)
Mats Buskli
Geir Magne Reinfjell
Glenn Hjemaas
Bjørn Erik Dambråten
Bård Arne Vatnan
Aleksander Mula
Stig Are Larsen
Are Stenvoll
Jonatan Osmo
Andre Lenningsvik
Vebjørn Valåmo

Innbyttere
Eirik Flostrand
Jens Falmår
Emil Lien
Chris Erik Haugli
Andreas Hatten

Mål
0-1 selvmål (Bjørn E Dambråten, 26)
1-1 Bjørn Erik Dambråten (28)
2-1 Andre Lenningsvik (45)
3-1 Aleksander Mula (79)
4-1 Tony Tverå (90)

Gule kort
Jens Falmår

AN-børsen
3p: Bjørn Erik Dambråten
2p: Are Stenvoll
1p: Aleksander Mula
Det kommer video og videohighlights mot slutten av neste uke

At det var de tre poengene som var viktigst i dag er det ingen som helst tvil om. Så får det så være at spillet til tider ikke var veldig bra. For nå må Nordstranda slå Nesna (borte), Herøy/Dønna slå Meløy (hjemme), Innstranden2 slå både Brønnøysund og Grand med mange mål, og vi må tape med mange mål mot Tverlandet for at vi ikke skal berge plassen i år.

Korgen åpnet best, og det var en Korgens beste, Aleksander, som kom til det første skuddforsøket. Skuddet var greit men gikk til side for mål. Så var det Vebjørns tur. Han rundet keeper, men fikk litt for skrå vinkel slik at skuddet gikk over mål. Jonatan har også et skudd som keeper må gi retur på, men Andre setter returen utenfor.

Etter at den første Korgenbølgen hadde gitt seg tar Grand litt over. Etter to store sjanser, en utenfor, og en redning fra Mats, får de en heldig scoring på corner. Ballen går over mannen på første stolpe, og treffer Bjørn Erik slik at den spretter i mål forbi en utmanøvrert Mats.

Men Bjørn Erik ville ikke være negativ i målprotokollen. To minutter etter får vi corner. Og det er med meget stor besluttsomhet at Bjørn går opp, vinner duellen og header ballen kontant i mål til en fortjent utligning.

Mot slutten av omgangen har Korgen god kontroll på kampen. Grands keeper må ta frem en god redning når Are treffer godt på en heading etter et frispark fra Glenn. Glenn burde også ha hatt en straffe når han blir dyttet over ende i feltet.

Og det er fullt fortjent at Korgen tar ledelsen på tampen. Stig-Are slår Vebjørn igjennom med en utsøkt stikker. Vebjørn ser at Andre får en bedre scoringsmulighet og sentrer. Og Andre forserer forbi to mann og setter ballen kontrollert i mål.

Første halvtimen av andre omgang sliter vi en del. Midtbanen henger ikke helt sammen, forsvaret står dypt, og det blir god plass for Grand til å spille ball mellom oss. Men selv om Grand har ballen mye i denne perioden blir det ikke farlige sjanser ut av det, men jeg tror en del hadde på følelsen at det Grand-målet kunne komme når tid som helst.

Men det Korgen kunne by på i denne litt dårlige perioden var et par skikkelige målsjanser. Først fikk Bjørn Erik en skuddsjanse etter en corner. Den reddes av Grands mann ved stolpen. Senere fikk vi frispark i "Bjørn Erik-posisjon". Frisparket setter han i stolperota, slik at den ruller bak keeper. Aleksander scorer på returen, men det blir annullert for offside.

Bjørn Erik blir likevel arkitekten bak det neste målet. Han slår et godt frispark som blir litt for høyt for de fleste i feltet. Men på bakerste stolpe kommer Aleksander susende og får en fot på ballen. Denne gangen blir det ikke offside, og det er et lettet publikum som jubler for 3-1.

Eirik kommer inn, og er som vanlig sterk i duellene. Han blir tatt like utenfor sekstenmeteren, og Andre skyter et bra frispark som blir slått til corner. Han er også sterkt involvert når vi setter spikeren i kista. Han vinner en duell med keeper i feltet, og der kommer lille Tony susende og setter ballen i mål. Med hodet.

Det var en lettet gjeng som tok turen forbi hjemmepublikummet for siste gang dette året. Og publikum skal ha skryt i dag. I dag var det lydnivå, jubling, kjefting og kommentarer slik Korgen-publikummet er berømt for. Spesielt mot slutten var det gøy på Korgen Stadion.

Og nå blir det etter all sannsynlighet enda en Hesa-sesong for fotballfolket i Korgen. Det er fortjent når man ser sesongen under ett.

BilderVideo


Rana Blad

Berget plassen med seier


    Faksimile Rana Blad 26/09/2011.
HEMNES: Korgen blir å finne i 4. divisjon også neste sesong.
Av Stian Forland


Etter en variabel første omgang var Korgen det førende laget etter pause i oppgjøret mot Grand lørdag.
  To mål fra dødball sørget for at alle poengene ble igjen i Korgen og siden Innstranden2 bare klarte uavgjort i sin kamp mot Brønnøysund har Korgen berget plassen i 4. divisjon.
  - Vi gjør mye bra etter hvert, men vi var litt stresset defensivt i første omgang, sier Jarl Valåmo.

Selvmål
Hjemmelaget fikk en tøff åpning på kampen da Grand tok ledelsen på corner.
  Ballen gikk i nettmaskene via Bjørn Erik Dambråten, men veteranen gjorde det godt igjen da han utlignet til 1-1. Igjen kom scoringen på dødball, men denne gangen i riktig mål for Dambråten og Korgen.
  Første omgang var jevnspilt, men det var Korgen som fikk det viktige målet før pause. Etter fint spill satte Andre Lenningsvik ballen i mål og ga med det hjemmelaget et lite pusterom i den viktige kampen.
  Andre omgang var stort sett jevnspilt, men det var hjemmelaget som produserte de skikkelige målsjansene.
  - Kampen ligger å vipper på 2-1 for lenge, sier Jarl Valåmo.
  Hjemmelaget skal likevel ha ros for at de holdt hodet kaldt og spilte sitt eget spill. Etter hvert satt både pasningene og bevegelsene, og da kom også åpningene i et slitent Grand-lag.

På dødball
Et kvarter før slutt kom den forløsende scoringen. Korgen fikk frispark inn på Grands banehalvdel og slo ballen hardt inn mot bakre stolpe. Der dukker Alexander Mula opp og klinket ballen inn.
  Denne scoringen punkterte kampen. Grand klarte ikke å skape skikkelige målsjanser, og Korgen hadde god kontroll.
  - Vi lykkes med eget spill, sier Jarl Valåmo.
  To minutter før slutt kom kampens siste mål ved Tony Tverå. Dermed kunne Korgen juble over tre poeng og fornyet kontrakt i 4. divisjon. Laget kan dermed senke skuldrene når de møter topplaget Tverlandet i siste kamp kommende helg.


Live
Før kampen


Vi møtte Grand/Bodø på Aspmyra i mai. Det ble en spesiell kamp, hvor deres keeper var banens desidert beste spiller. Sjansestatistikken endte vel noenlunde likt, men vi tapte likevel 4-0.

Grand har vist seg å være et ustabilt lag. De har vunnet mot Steigen og Tverlandet, men tapt begge kampene mot Nordstranda. Det er ingen tvil om at Grand er et OK lag. De ligger trygt plassert midt på tabellen. De spiller et spill med mye lange baller på raske kanter, som så slår inn til en god spiss.

I høst har de 2-1-3, med seire mot Meløy (3-2, hjemme), og Herøy/Dønna (3-1, hjemme). Uavgjortkampen kom hjemme mot Nesna, mens de har tapt alle sine tre kamper på bortebane i høst.

Selv om det kommer et godt lag til Korgen vet vi at vi på hjemmebane spiller jevnt med de beste. Verken Steigen, Tverlandet eller Nesna har fått det lett i Korgen, og nå når det virkelig gjelder skal vi gjøre en god kamp også mot Grand! Grand er også det eneste laget vi ikke har scoret mot i år. Det må rettes på....!

Det er god stemning i troppen, og vi har få skadeproblemer. Jens sliter med en legg, og vi trodde han var ute for resten av sesong. Ryktene vil likevel ha det til at indreløperen som har vært eminent i år skal prøve seg på trening torsdag kveld. Kan vi håpe på et aller så lite comeback fra den rutinerte ringreven? Tom
Rune sliter med en skade i en fot han fikk hjemme mot Steigen. Røntgen viste at det ikke bør være noe veldig alvorlig, men Tom måtte stå over mot Herøy/Dønna. Vi satser på at han er klar til å bekle midtstopperrollen mot Grand. Ellers er det småskader på Glenn og Jonatan, men neppe så alvorlig at lørdagens kamp er i fare.

Har Jarl noe lurt i bagen
før denne kampen?

Vi skal gjøre vårt beste for å gi publikum en fin avslutning på årets hjemmesesong. Og vi har tro på at vi er gode nok til å avgjøre nedrykksstriden til vår fordel på lørdag!

Odds
NordicBet og Betsafe har satt odds på de fleste kampene i denne runden. Oddsen ser slik ut:
LagNordicBetBetsafe
Korgen - Grand Bodø1.90 5.00 2.352.00 5.00 2.30
FK Herøy/Dønna - Tverlandet3.80 5.00 1.454.95 6.50 1.28
Nesna - Meløy FK1.25 6.00 5.451.20 7.00 6.00
Steigen - Nordstranda1.10 8.00 8.501.09 8.30 9.90


HEIA KORGEN!Får Eirik hull på byllen denne gangen? Her fra møtet mot Grand i Bodø i vår.

Korgen IL - På lag med Apotek1 Korgen

Samarbeidspartner
Tilbake...

Statistikk 2011

Mål
12 Are Stenvoll
4 Vebjørn Valåmo
3 Aleksander Mula
3 Eirik Flostrand
Gule kort
5 Vebjørn Valåmo
2 Are Stenvoll
2 Glenn Kalmar Hjemaas
2 Eirik Flostrand
AN-børsen
20 Are Stenvoll
9 Vebjørn Valåmo
4 Andre Lenningsvik
4 Bjørn Erik Dambråten
3 Tom Rune Reinfjell
3 Aleksander Mula

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

Facebook connections